RSS-syöte

Ensi syksyn odotusta: Otava ja WSOY

Posted on

Onpa yllättävää! Otavan uutuusluettelosta löysin vain kolme kirjaa, joita odotan! No joo, siksihän minä Tammesta aloitinkin, että sieltä yleensä löytyy eniten kiinnostavia lasten- ja nuortenkirjauutuuksia.

1) Siri Kolu : Pelko ihmisessä. Millaista on elää maailmassa, joka perustuu pelkoon? Nuorten aikuisten romaani kertoo ensimmäisistä vuosista PI-epidemian jälkeen. Jos minä pidän Siri Kolun kirjoista ja dystopioista, niin voinko millään olla pitämättä Siri Kolun kirjoittamasta dystopiasta?

2) Siri Kolu : Me Rosvolat ja vaakunaväijy. Rosvoloiden seuraavaa osaa ja varsinkin sen äänikirjaversiota on meidän perheessä jo kovasti odotettu. Minulla on kyllä kyky tarvittaessa täysin sulkea korvani, mutta miehellä ei. Kun Rosvoloita kuunnellaan autossa joka ainoalla pidemmällä automatkalla, niin miehen toistonsietokyky alkaa vähitellen ylittyä. Kun juoni ja jokainen repliikki on jo tuttu, vähitellen hän alkaa keskittyä epäolennaisuuksiin. Minä kyllä kerroin hänelle, että kirjailija ei välttämättä arvosta, jos hänelle kirjoittaa kirjeen ja listaa jokaisen hänen kirjastaan löydetyn epäloogisuuden tai ajan kulkuun liittyvän mahdottomuuden. Uusi maantierosvokirja saa kuitenkin luultavasti parhaiten tämän suunnitelman unohtumaan.

3) Aino Havukainen & Sami Toivonen : Tatun ja Patun kummat keksinnöt kautta aikojen. Tatu ja Patu kuuluvat aivan itsestäänselvästi minun odotuslistalleni. Muinaisille egyptiläisille meikkaava tai muumioiva aamutoimiautomaatti, kivikauden ihmisille mammutinhampailla toimiva viestintäjärjestelmä!

WSOY:n syksyn uutuuksista löytyi jo hiukan enemmän odotettavaa. Kaikkiaan viisi mielenkiintoisten kirjojen jatko-osaa!

1) Justin Cronin : Linnake. Tämä minun on aivan pakko mainita, vaikka se onkin aikuisten kirja. Linnake on jatko-osa Ensimmäiselle siiirtokunnalle, jonka vinkkasin Sivupiiriin pari vuotta sitten. Ensimmäinen siirtokunta oli lukukokemus, josta kesti kuukausia toipua! Toivottavasti jatko-osa on odotuksen arvoinen.

2) Suzanne Collins: Gregor ja turman ennustus (Alismaan tarinat 2). Nälkäpelin kirjoittajan uusi sarja on tietysti luettava. Alismaan tarinoiden ensimmäinenkään osa ei tosin ole vielä luettavissa suomeksi. Kirjaston kannalta on muuten todella ärsyttävää, että sarjan osat ilmestyvät sellaisella tahdilla, että toisen osan hankinnasta ja nidemääristä pitäisi päättää jo siinä vaiheessa, kun ensimmäisenkään osan laadusta ja suosiosta ei ole vielä mitään tietoa.

3) Laura Lähteenmäki: Kaiken peittävä tulva (North End 2). Kiinnostavan dystopian toinen osa. Viime aikoina on ilmestynyt monta nuorten dystopiaa, joissa eletään jonkinlaisessa ympäristökatastrofin jälkeisessä maailmassa, mutta North end on ollut minusta näistä toimivin.

4) Netta Walldén: Ruben ja ratikkaralli. Ruben-sarjan kolmas kirja. Mielenkiintoista nähdä, kuinka monen osan verran Ruben-kirjojen tuoreus kestää.

5) Lego ideakirja 2. Uutta hauskaa – rakenna ja leiki. Tämä pitää sitten ostaa välittömästi kotihyllyyn ettei käy niin kuin ensimmäisen osan kanssa: jäätiin ilman. Uutta painosta ei ole vielä näkynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: