RSS-syöte

Ensi syksyn odotusta: Tammi

Posted on

Uutuusluetteloita on aina yhtä kiva selailla. Nyt äitiyslomalla – ei kun sittenkin vuosilomalla, kohta hoitovapaalla! – minun täytyy valitettavasti tyytyä vain nettiversioihin, joiden käyttäminen on minusta hankalaa ja epäluontevaa. Jos minunlaisiani ihmisiä vaan on muitakin, niin tuskin fyysinen kirja tulee ihan vielä lähivuosikymmeninä katoamaan. On se paperisten sivujen lehteily vaan niin paljon mukavampaa!

Nyt aloitin uutuusluetteloiden tutkimisen Tammenterhosta, jossa on siis Tammen ensi syksynä ilmestyvät lasten- ja nuortenkirjat. Tein itselleni muistilistan kirjoista, joita jään odottelemaan. Kun en enää ole aukomassa kirjaston uutuuslaatikoita, niin nämä kiinnostavat uutuudet pitää otta itselleen ylös, jotta muistaa niitä sitten syksyllä hyllyistä etsiä!

1) Salla Simukka : Valkea kuin lumi. Lumikki-trilogian toinen osa, jossa liikutaan helteisessä Prahassa. Luin ensimmäisen osan Punainen kuin veri aivan äskettäin ja pidin siitä kovasti. Katsotaan, saanko aikaiseksi kirjoittaa siitä vielä blogiinkin.

2) Tove Appelgren : Vesta-Linnea kuunvalossa. Lasten suuria tunteita Vesta-Linnea -kirjojen tapaan näin kauniin ymmärtäväisellä tavalla kuvaavia kirjoja ei voi olla liikaa!

3) Joe Bluhm : Morris Lessmore ja tuhansien tarinoiden talo. Kertomus tarinan voimasta ja rakkaudesta kirjoihin. Kuvituksessa näyttäisi olevan viehättävää vanhanaikaisuutta. Ainakin aikuiset yleensä pitävät tämäntyylisistä kirjoista, mutta katsotaan, kuinka tämä uppoaa lapsiin.

4) Hannu Hirvonen : Virtahepojen laulujuhlat. Jatkoa Muriseva metsä -sarjalle. Pia Sakin virtahevot näyttävät hulvattoman hauskoilta ja Hirvonen on Hirvonen, joten täytyyhän tämän olla hyvä!

5) Maria Turtschaninoff : Anaché. Anaché ei muistuta mitään ennen lukemaasi, lupaa Tammi. Turtschaninoffin kirjat ovatkin olleet juuri sellaisia, että niitä on ollut vaikea verrata mihinkään muuhun. Mielenkiintoista nähdä, kuinka erilainen Anaché on. Tarina kertoo hennon tytön kasvusta vahvaksi poikkeusyksilöksi.

6) Liisa Kallio : Pikku Papu ja aarre. Pikku Papun laulut ja sitä myöten myös kirjat tuntuvat olevan tuoreiden äitien keskuudessa suuressa suosiossa. Aikaisemmat Pikku Papu -kirjat ovat jääneet minulta kokonaan väliin, kun tuo isompi lapsi oli jo niin iso ensimmäisen ilmestyessä. Tämän pienemmän pötkylän kanssa voisin nyt tutustua Papuun paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: